loading...
detail/Flamman-abbraxas-bw.jpg
detail/25-years-mokum-avatar_7.jpg

Deze 2 speciale gasten hebben de nummer 1 best verkochte Hardcore cd / vinyl single geproduceerd aller tijden !!!
Ook Flamman & Abraxas zijn erbij 20 Juli !!!!!
MOKUM RECORDS 25 YEARS GABBER ......

#RESPECT

Flamman & Abraxas is een Nederlands/Amerikaans duo, bestaande uit Jeroen Flamman en Jeff Porter, dat zich vooral bezighoudt met het produceren van hardcore. Zo zijn zij de producers van onder andere de Party Animals, de Mini Animals, 2 Uninterested (Tekno Mafia) en voorheen ook van de jump-act Patrick Jumpen.

Eind jaren 80 begon het duo met het draaien en produceren van house onder de naam Fierce Ruling Diva. Met deze act vlogen ze de hele wereld over om op te treden, van Mexico tot Rusland. De grote doorbraak komt echter in 1995, wanneer ze een radiomix maken van 'I Wanna be a Hippy' van Technohead. De plaat wordt een nummer 1-hit in onder andere Nederland en Duitsland. Dit levert ze vele boekingen op in met name Duitsland, waar niet veel later de act Party Animals 'geboren' wordt. Met deze groep scoren ze in 1996 drie nummer 1-hits op rij, worden er diverse top 10-noteringen gehaald en stijgen de eerste albums van de groep naar de hoogste regionen van de albumhitlijsten. In 1996 en 1997 worden er een aantal singles onder hun eigen naam uitgebracht en samen met MC Remsy en MC Lynx worden een aantal grote hits gescoord.

In 1999 zijn Flamman & Abraxas, samen met schrijver Jan Rot, verantwoordelijk voor "E-mail to Berlin" van Double Date. Deze single werd ingezonden als kandidaat voor het Eurovisiesongfestival van dat jaar. De zangeressen weten echter geen noot goed te zingen op live televisie en het nummer wordt laatste op het Nationaal Songfestival.

Daarna was het een tijdje stil rond Flamman & Abraxas. In 2000 mislukte de eerste poging tot een comeback van de Party Animals, maar twee jaar later lukte het wel. Inmiddels zijn er weer diverse singles van de groep geproduceerd, maar een grote hit is vooralsnog uitgebleven.

In 2007 gingen Flamman & Abraxas de samenwerking aan met jumpact Patrick Jumpen. De single 'Holiday' haalde de Top 5, en ook de tweede single 'The Secret' behaalde de Top 40. Ook werd er een album genaamd 'One Man Army' uitgebracht.

Naast produceren zijn beide heren ook actief als DJ, zowel samen als solo. Zo waren ze te zien op feesten als Thunderdome, Hellraiser Sporthallen Zuid , Mysteryland, Mindcontroller, Multigroove, Dominator, MOH, veels teveel om op te noemen ;)

TICKETS MOKUM 25 YEARS GABBER  KLIK HIER !Share on MySpace Share on Hyves Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on StumbleUpon

Back to News