loading...
detail/dj-dano-mokum-records.jpg
detail/25-years-mokum-avatar_2.jpg

En natuurlijk is onze knuffel Gabber DANO ook van de partij !
Mokum Records 25 years Gabber

1989 - 1995

Als hij voor de krant een stuk moet schrijven over de houseclub Roxy wordt hij direct gegrepen door het housevirus. Dano gaat zelf ook house draaien en wordt snel een van de bekendste Amsterdamse dj's met optredens in Europa en Australiƫ. DJ Dano houdt van experimenteren. In zijn producties probeert hij grenzen te verleggen door het aantal beats per minuut extreem te verhogen, zelfs tot het ondansbare aantal van 9000 bpm. Hij produceert gabberplaten op de labels Mokum en Fukem (een sublabel Mokum). Samen met Buzz Fuzz, Gizmo en The Prophet vormt hij The Dreamteam: vier verschillende dj's met ieder een verschillende stijl die als collectief draaien op feesten. In dezelfde periode wordt danceorganisatie ID&T opgericht en The Dreamteam draait op door ID&T georganiseerde raves als Thunderdome, Earthquake en Mysteryland. Naast eigen platen en tientallen bijdragen op compilatiealbums, maakt Dano remixen voor onder andere Fierce Ruling Diva, The Prophet, Charly Lownoise & Mental Theo, A Blunted Vision, Buzz Fuzz, Chosen Few en Kool Killers.

--------------------------------------------------------------------------------

1996 - 1997

Samen met dichters Serge van Duinhoven en Olaf Zwetsloot en rapper Def P van Osdorp Posse vormt Dano de Sprooksprekers, die de verbintenis tussen rap en poƫzie willen benadrukken. Van dit collectief komt ook de cd (+boekje) Eindhalte Fantoomstad uit. De Sprooksprekers verzorgen optredens tijdens onder meer Crossing Border en Lowlands 1996. DJ Dano draait succesvol op grote feesten en festivals, maar moet tijdens Lowlands 1997 na enkele platen al het veld ruimen als het festivalpubliek in de Alphatent in opstand komt. DJ Dano verzorgt een van de remixen op het remixalbum Remanufacture (1997) van de Amerikaanse band Fear Factory.

Sprooksprekers

--------------------------------------------------------------------------------

1998 - 2003

Als gabber en hardcore over hun eerste hoogtepunt heen zijn doet Dano het enkele jaren rustig aan. De dj stapt over op techno.

--------------------------------------------------------------------------------

2004

Op 20 augustus viert DJ Dano zijn 20jarig jubileum met een feest op Q-Beach in Bloemendaal met ook optredens van Ben Liebrand, dj Per, Jeroen Flamman en The Dreamteam. De oude gabbersound kent een revival. Bij Sony verschijnt een vierdelige compilatieserie waarbij elk lid van The Dreamteam een mix-cd voor zijn rekening neemt. De tweede uitgave van History Of Hardcore - The Dreamteam Editions bevat mixen van dj Dano. Samen met Joery de Groot brengt hij onder de namen Satcom en Solar #7 trance uit.

Ben Liebrand, DJ Per

--------------------------------------------------------------------------------

2005

De dj wordt genoemd op de pagina's van de Nederlandse roddelbladen als bekend wordt dat hij in het huwelijk gaat treden met Priscilla Brard, de dochter van Luv-zangeres Patty Brard. Dano treedt intensief op en staat in de zomer op o.a. Summerdance Open Air Festival, Exprez, Aftersun, Impulz, Hellraiser, Sensation en Mystery Land. Samen met Eva (ex-Raffish) schrijft hij het titelnummer voor de documentaire God Is My DJ over Duncan Stutterheim van ID&T.

Patty Brard, Raffish

--------------------------------------------------------------------------------

2006 - 2008

De documentaire God Is My DJ (Carin Goeijers, 2006), het verhaal over het succes van ID&T, is het begin van de samenwerking tussen Dano en Jeroen Goeijers. Dano schrijft de titelsong van de film en Goeijers verzorgt het sound design. Samen schrijven ze vervolgens muziek voor computerspelletjes en theater waarbij ze klassieke muziek vermengen met hardcore. Beide producers maken ook remixen voor DJ's en producers uit binnen- en buitenland. In mei 2007 starten ze het project Earl's Court waarvan in het voorjaar van 2008 het eerste album 22 Nevern Place verschijnt. Op de cd staat een mix van dance, alternatieve pop en triphop met gastvocalen van Eva Simons en Jitse.

Earl's Court

--------------------------------------------------------------------------------

2009

Op 8 augustus viert DJ Dano in Paradiso zijn 25jarig jubileumfeest. Naast een DJ-set doet hij op die avond ook een optreden met Earl's Court.

2017 Dano wat de fok Ouwe Book Tour

Dano released met Mary go Wild & Multigroove zijn biografie boek en toert de nog steeds de hele wereld over

bron: http://www.popinstituut.nl/

TICKETS MOKUM 25 YEARS GABBER  KLIK HIER !Share on MySpace Share on Hyves Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on StumbleUpon

Back to News