loading...
detail/cyanide-webjpg.jpg
detail/25-years-mokum-avatar_8.jpg

Confirmed : Cyanide

In zijn vroege jeugd was Stephan Scheltema geinteresseerd in de Graffiti, Rap & Hip Hop, Breakbeats, Reggae en Electro en computers. In het bezit van een Commodore 64 en wat muziek programma's experimenteerde hij al vroeg met muziek maken. In 1991 kocht hij een Commodore Amiga en installeerde het programma Protracker.

In 1992 kwam zijn eerste release uit op vinyl (Aux 9 - Probe). Zijn herkenbare stijl met snelle melodie‘n en breakbeats waren toen al de basis van zijn muziek. Hiermee was hij een van de grondleggers in de Hardcore scene. Cyanide is een van zijn vele aliassen, deze gebruikte hij voor zijn release op Mokum Records.

Verder bracht hij oa tracks uit op labels als Cenobite, Ruffneck, Ruff EX, en H2OH. Eind 1998 maakte hij de overstap naar Drum and Bass. Met releases op de Nederlandse labels A New Dawn, Citrus, Fokuz, en Acetate Recordings, en Engelse labels als 5HQ, Formation en Renegade Hardware. In 2001 trad hij toe tot de Nederlandse crew Bassground en werd in 2002 verkozen tot beste Nederlandse Drum and Bass Producer.
In 2005 richte hij zich weer wat meer op de huidige Hardcore. In 2008 tekende Predator bij Masters of Hardcore Records en was hij verantwoordelijk voor het Syndicate en Dominator Anthem (feat. Outblast & Ruffian) al snel volgde hits als: Legend & The Switch (feat. Angerfist)
Zijn liefde voor Breakbeats, Jungle en Drum & bass is altijd terug te vinden in zijn producties. Een veelzijdige producer wiens stijl varieert van Hardcore tot Dubstep en van Techno tot Drum 'n Bass.
Als DJ Predator trad onder andere op op Masters of hardcore, Dominator, Syndicate, Decibel, Defqon 1, Nature One, Lowlands, Hellraiser, Dance Valley, Imporium en Thunderdome.


TICKETS MOKUM 25 YEARS GABBER  KLIK HIER !Share on MySpace Share on Hyves Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on StumbleUpon

Back to News